HOP Concept Model House

A fusion of cutting-edge energy conservation technology and style – a home for the future

View the terrace from the dining

Designing with a dynamic space composition while reflecting Japanese traditions and leveraging our unique know-how build up through experience in designing a number of residences owned by foreigners in Niseko and Karuizawa, we have created a concept house that embodies the home for the future.

The entrance, which is the face of the house, features a classy black granite floor and a large transparent wall which gives an open feel with no sense of border between the outdoors and indoors.

View the glass porch from the approach

As you enter the house and walk towards the back while looking at the courtyard beyond the terrace through the transparent walls, you enter an extensive space of approximately 50 square meters that combines the living room, dining room and kitchen. The shades produced by the ribbed ceiling made of solid maple give a gentle feel to the room.

The kitchen originally designed by HOP effectively uses indirect lighting – producing an image of lightness as though the room is floating in the air.

The built-in bath and powder room as spacious as a fancy hotel provide a premium personal space for relaxation.

The second floor features a study and a theater room divided by a finely detailed lattice partition. Our unique built-in bookshelves effectively utilize the space and create an atmosphere of a secret room where one can spend hours immersed in thought or a personal project. Furthermore, the large screen and excellent sound system create a dynamic home theater experience.

The entrance paved with granite stone

The latest installations and materials based on the concept of passive house are incorporated as well such as the solar energy system using solar panels set up on the south-side roof, the rainwater capture system and the use of new wood fiber material (wood fiber insulation material). This original and classy house represents our views on how a house for the future should be.

View the living room from the entrance

View the terrace from living room

Japanese-style room with hori-gotatsu

View the terrace from the Japanese-style room

Integrated kitchen and dining

View the terrace from the dining

View the theater room from upstairs hall

View the bathroom from the powder room

Study room which combined with theater room

Front view

Address
MAP2-1, 21 Chome Kita 4-jo Nishi Chuo-ku, Sapporo-shi Hokkaido (next to HOP head office)
(Subway Tozai-Line Nishi 28 Chome Station approximately 12 minutes Walking from Exit No.1)
Office Hour
AM10:00~PM 6:00 No regular holidays (except the year-end /new year’s holidays/Summer holidays)
Inquiry
HOP information center TEL.0120-55-2486